Ja i Moje Smoki

10.03.2021

Myślisz nieprzychylnie na swój temat? Masz trudności w funkcjonowaniu ? Nie znasz przyczyny? Być może dopadły Ciebie smoki!

Myślisz nieprzychylnie na swój temat?
Masz trudności w funkcjonowaniu ?
Nie znasz przyczyny?
Być może dopadły Ciebie smoki!
Praca w obszarze leczenia uzależnień i przeciwdziałania przemocy w rodzinie pozwala mi wysunąć przypuszczenie, że nasze przekonania – czyli pewien utrwalony, zautomatyzowany sposób interpretacji i oceny sytuacji – mają wpływ na nasze zachowanie. To nasza ocena a nie sytuacja wpływa na to jakie emocje przeżywamy. Warsztat ma na celu przyjrzenie się i rozpoznanie szkodliwych i niekorzystnych przekonań związanych ze swoją osobą. Ten utrwalony sposób myślenia na swój temat, bardzo często utrudnia rozwiązanie swoich problemów życiowych, tak związanych z relacjami z ludźmi jak i z funkcjonowaniem w aspekcie radzenia sobie z chorobą. SMOK to nic innego jak skrót pierwszych liter:
S sytuacja
M myśli
O ocena
K konsekwencje
Rozpoznanie swojego osobistego smoka lub smoków pomoże zidentyfikować niekorzystne myślenie na swój temat. W konsekwencji unieszkodliwi go lub zmniejszy jego jego siłę oddziaływania na własne funkcjonowanie.
Warsztat przewidziany jest na 3 godziny dydaktyczne więc 2 godziny 15 minut. W ramach warsztatu każdy z uczestników będzie miał dostarczoną wiedzę na temat zjawiska, jak również pod okiem terapeuty będzie mógł zdobyć wiedzę pozwalającą rozpoznać własne smoki.

Koszt warsztatu to 120 zł. Po wpłacie na konto uczestnik otrzyma link do spotkania, które odbędzie się na platformie Zoom.
Czas i miejsce warsztatu: 20.03.2021, godz. 16:00,
miejsce: platforma Zoom
Zapisy : tomasz.chelek@gmail.com
Ilość miejsc ograniczona – 10 osób, decyduje kolejność zgłoszeń.
Jeśli jesteś ciekaw jak rozpoznać własne smoki i jak one wpływają na Twój sposób myślenia, zapraszam.

Jak wyżej

Copyright © 2020 | Wszelkie prawa zastrzeżone.